Bel voor informatie : 0402 538 944

Vapestick XL gebruiksaanwijzing

De Vapestick is een niet vlambaar elektronisch, atomiserend apparaat, dat geavanceerde micro-electronica en atomiserende technieken gebruikt. De navullingen (cartomisers) bevatten propyleen glycol, smaakstoffen die de gewenste smaak geven (namelijk tabakssmaak) en wel of geen verdunde nicotine.

Over Vapestick:

 • De Vapestick bevat geen teer of giftige stoffen
 • De Vapestick is bijna volledig geurloos
 • De Vapestick heeft geen aangestoken tabak, dus geen van de 4000 chemicalien die sigaretten bevatten
 • De Vapestick produceert geen "tweedehands rook", dus er is geen sprak van passief roken of meeroken door anderen
 • De Vapestick produceert geen as
 • De Vapestick is in gebruik goedkoper dan sigaretten

Vapestick XL Single starterkit

Het opladen van uw Vapestick via USB met de Vapestick XL charger case of met de Vapestick USB oplader
Wij adviseren zowel uw Vapestick als het oplaadstation volledig op te laden, voor het eerste gebruik. Vapestick batterijen kunnen worden opgeladen via een USB-poort van bijvoorbeeld uw computer, laptop of flatscreen televisie. Om de batterij op te laden schroeft u deze eenvoudig in de oplader. De andere kant van de kabel of de USB Vapestick oplader plugt u in een USB-poort. Als het blauwe lampje in de batterij kort knippert, en het lampje in de opader van groen naar rood verspringt, wordt de batterij opgeladen. Wanneer dat lampje weer groen wordt, is de batterij volledig opgeladen.

Het opladen van uw Vapestick V2 oplaadstation
Druk kort op het knopje aan de voorkant van uw oplaadstation om te zien of deze opgeladen dient te worden. Wanneer er minder dan 4 streepjes in de display zichtbaar zijn, kan het station verder worden opgeladen, tot het maximum van 5 streepjes is bereikt. Om het station op te laden steekt u de micro USB stekker in het station en de reguliere USB in een computer of ander USB apparaat. Wanneer het station volledig is opgeladen, verwijdert u de USB kabel.

Het opladen via het oplaadstation
Stop de baterij (met de connector aan de onderzijde) in het tweede vakje van rechts van het oplaadstation. Druk dan een aantal seconden op het knopje aan de voorkant van het station tot het blauwe lampje in de Vapestick knippert. Houdt het knopje ingedrukt tot het blauwe display aan de voorzijde verandert naar oranje en het oplaadsysmbool (bliksemschicht) verschijnt. De batterij wordt nu in het station opgeladen. Alle lampjes en displays zullen na een enkel ogenblik uit gaan. U kunt de voortgang van het opladen bekijken door kort op de knop aan de voorzijde van het station te drukken. Wanneer de display oranje kleurt, wordt de batterij nog steeds opgeladen, wanneer deze weer blauw kleurt is de batterij volledig opgeladen.

Let op!

Volg deze aanwijzingen om er zeker te zijn van een optimaal gebruik, en het voorkomen van problemen met uw Vapestick.

 • De Vapestick heeft geen aan/uit knop. Door te inhaleren wordt de batterij geactiveerd en zal het blauwe lampje aan het uiteinde van de batterij opgloeien om aan te geven dat de Vapestick werkt.
 • Wanner de hoeveelheid damp (sterk) afneem, dient u de cartomiser te vervangen. Indien u dit niet tijdig doet zal de smaak van de cartomiser onprettig worden.
 • Om "overgebruik" te voorkomen heeft de Vapestick een ingebouwde beveiliging. Deze wordt geactiveerd wanneer u in een kort periode excessief gebruik maak tvan de Vapestick. Het blauwe led lampje zal 4 seconden knipperen. Wacht dan 7 seconden, daarna zal de Vapestick weer normaal werken.
 • Probeer de Vapestick uit de buurt te houden van electronische apparaten – mobiele telefoons in het bijzonder - om schade te voorkomen.
 • Wanneer u de gehele Vapestick (batterij + cartomiser) in het rechter vakje van het oplaadstation plaatst, doe dit dan altijd met de batterij naar beneden en de cartomiser naar boven. Indien u dit omgekeerd doet bestaat de kans dat de Vapestick vast komt te zitten.
 • De batterij kan circa 200 keer worden opgeladen. Daarna loopt de kwaliteit van de batterij sterk terug en dient u de batterij te vervangen. Let wel: in de set zitten 2 batterijen.

Een oplaadbare batterij moet worden "geconditioneerd" voordat deze in staat is om zijn volledige capactiteit te leveren. Die maximale capaciteit (in mAh) bereikt een batterij pas na drie tot vijf cycli van volledig laden en ontladen. Indien u de batterij voor de eerste keer oplaadt adviseren wij u daarom bovendien de batterij, nadat het lampje op de oplader op groen is gesprongen, nog minimaal 3 uur extra aan de oplader te houden.

 • Gebruik alleen Vapestick cartomisers in uw Vapestick
 • De cartomisers zijn weg te werpen, doe dit verantwoordelijk
 • Buiten bereik van kinderen houden
 • Droog en koel bewaren
 • De cartomisers niet zelf vullen of mixen met andere vloeistoffen
 • In geval van zwangerschap of borstvoeding adviseren wij u in ieder geval geen gebruik te maken van de Vapestick in combinatie met de nicotine houdende cartomisers. Voor gebruik van de 0% variant adviseren wij u om eerst contact op te nemen met uw huisarts.

Nicotine
Nicotine is een natuurlijk extract van tabaksbladern. In gewone sigaretten is nicotine de verslavende stof. Wanneer een sigaret wordt gerookt bereikt de nicotine de bloedbaan binnen 7 tot 9 seconden waarna het snel de hersenen bereikt en de roker in zin behoefte voorziet. De cartomisers van de Vapestick zijn vrij van tabak, teer en koolstof monoxide, welke wel in gewone sigaretten te vinden zijn. De cartomiser gebruikt een kleine hoeveelheid nicotine (met uitzondering van de 0% variant) die veilig en niet giftig is.

Propyleenglycol
Dit ingredient van de "basisvloeistof" in de cartomiser wordt door de World Health Organization gezien als niet-toxisch bij lage concentratie en mag gebruikt worden in voeding, cosmetica en geneesmiddelen. Propyleenglycol is een heldere, kleurloze, siroopachtige vloeistof die geen geur of smaak heeft. Het is een synthetische vloeistof die vocht opneemt en oplosbaar is in water.

Hoeveel sigaretten zijn gelijk aan één cartomiser?
Iedere roker is uniek, en verschillende merken sigaretten hebben verschillende niveaus nicotine. Een exacte vergelijking is dus niet te maken. Globaal kun je zeggen dat één cartomiser gelijk staat aan ongeveer 30 sigaretten. Een navulverpakking bevat 4 cartomisers. Een verpakking staat dus ongeveer gelijk aan 120 sigaretten. Vapestick heeft 4 nicotine niveaus waar u uit kunt kiezen:

Zero = o% nicotine Low = 1,1% nicotine Medium = 1,8% nicotine High = 2,4% nicotine
Nicotine is giftig wanneer deze wordt doogeslikt en erg giftig bij huidcontact. Bewaar uw Vapestick producten altijd buiten bereik van kinderen. In het geval en een ongeluk, dient u direct medische hulp te zoeken.

Veel gestelde vragen:

Hoe werkt het?
Wanneer u een trekje neemt van de Vapestick zendt een airflow sensor een signaal aan de microprocessor (in de batterij) welke de verdamper activeert. De verdamper verandert de vloeistof in de damp. Tegelijkertijd wordt dit gecombineerd met een waterbasisdamp en vrijgelaten, welke resulteer in "rook". Deze "rook" is ongevaarlijk voor de roker en de mensen in zijn omgeving.

Hoe weet ik of mijn batterij volledig is opgeladen?
De oplader bevat een lampje, welke verandert van rood naar groen. Het lampje is meestal rood, wanneer u de Vapestick oplaadt, deze wordt groen zodra de batterij volledig is opgeladen.

Wat zit er in de cartomiser?
Een basisvloeistof met vloeibare nicotine (met uitzondering van de 0% variant), smaakstof en propyleenglycol.

 

 banner nix18249 banner ideal249 banner postNL249 banner dhl servicepoint249

Log in or maak een account

nix18 footer
Bent u 18 jaar of ouder?